Ege Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler alanında bir ilk

1. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi 1-3 Haziran tarihleri arasında lisansüstü öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi yurtiçi ve yurtdışında sosyal bilimlerin farklı alanlarında öğrenim görmekte olan lisansüstü öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 43 farklı üniversiteden gelen toplam 211 bildiri başvurularından bilim kurulunun değerlendirmeleri sonucu sunulmaya uygun görülen 130 bildiri üç gün süren kongrede Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde sunuldu. 4 ayrı online salonda eş zamanlı oturumların yürütüldüğü kongrede oturum başkanlıklarını da yine lisansüstü öğrenciler yaptı. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ERSAN’ın katılımıyla açılışı yapılan kongrede, açılış dersini Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa MUTLUER verdi. Küresel riskler bağlamında Sosyal Bilimlerde Lisansüstü Eğitim konusunda verdiği derste Prof. Dr. Mustafa MUTLUER, Türkiye’deki üniversitelerin sosyal bilimlerde lisansüstü eğitim alanında ilerleme kaydetmek üzere yapmaları gereken hususlara dikkat çekti.