canlı destek

Yabancı Diller Yüksekokulu 31 Mayıs 2023 Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Bilgilendirmesi

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı İngilizce, Almanca ve Arapça dillerinden 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 18.00’de yüz yüze yapılacaktır.

Sınav başvurusu ve ödemesi 22-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. 26 Mayıs 2023 saat 23.59’dan sonra sistem otomatik olarak kapanacağından; bu saatten sonra başvuru kesinlikle alınmayacaktır.

Ödeme sayfasının bağlantısı www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.

Sınav başvuru ücreti 150.-TL(yüzellitürklirası)’dir. Sınav ücreti ödemesi nakit, havale ve EFT yolu ile yapılamayacak olup; sadece Sanal Pos ile ödenebilecektir.

Sınav saati, sınav yerleri ve sınav yönergesi www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.

Sınav süresi 150 dakikadır.

Sınav çoktan seçmeli 100 adet sorudan oluşmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Dilerseniz örnek sorular için www.ydy.ege.edu.tr adresinden sınav örnekleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ