Tez Yazım Süreçlerine Dair Duyuru

TEZİN BİÇİMSEL DÜZENİ

1. DIŞ KAPAK (İnternet sayfamızdaki tez yazım kılavuzundaki şekilde olmalı. Sayfa numarasız olmalı.)
  2. İÇ KAPAK (İnternet sayfamızdaki tez yazım kılavuzundaki şekilde olmalı. Sayfa numarasız olmalı.)
  3. ETİK KURALLARA UYGUNLUK BEYANI (İnternet sayfamızdaki tez yazım kılavuzundaki şekilde olmalı. Sayfa numarasız olmalı. İmzasız olmalıdır.)
  4. FRYL 009 (Yüksek Lisans için) Tez Savunma Sınav Tutanağı Formu”nun ikinci ve üçüncü sayfaları (savunma sınavı sonrasında hazırlanacak bu sayfalar sayfa numarasız, imzasız olmalıdır. Yalnızca basılı tezde yer almalı, CD’ye eklenmemelidir) (“FRDR 015 (Doktora için) Tez Savunma Tutanağı Formu”nun ikinci, üçüncü ve dördüncü sayfaları (savunma sınavı sonrasında hazırlanacak bu sayfalar sayfa numarasız, imzasız olmalıdır. Yalnızca basılı tezde yer almalı, CD’ye eklenmemelidir)
  5. Önsöz (bu bölümden itibaren sayfa numaralandırmada sayı biçimi olarak roma rakamı kullanılmalıdır)
  6. Özet
  7. Abstract
  8. İçindekiler
  9. Tablolar Listesi
  10. Şekiller Listesi
  11. Kısaltmalar
  12. Giriş (bu bölümden itibaren sayfa numaralandırmada sayı biçimi olarak normal rakamlar kullanılmalıdır) (İlk sayfa rakamsız olmalı, ikinci sayfa 2 rakamı ile başlamalıdır.)
  13. Sonuç ve Öneriler
  14. Kaynaklar Dizini
  15. Ekler
  16. Teşekkür
  17. Özgeçmiş

ÖNEMLİ NOT: Kişisel verilerin korunması bakımından, dijital veya basılı tezlerde kişisel veriler (Islak imza, Fotoğraf, Kimlik numarası, E-mail adresi, Telefon, Doğum yeri, Doğum Tarihi, İş ve Ev adresi vb.) bulunmamalıdır.

SAVUNMA SONRASI GETİRİLECEK EVRAKLAR

1 Adet basılı tez

1 Adet CD veya DVD (İçerisinde sadece tezin World ve pdf hali bulunmalıdır. World ve pdf

dosyalarının isimleri sadece ulusal tez merkezinden alınan tez veri giriş formunda yer alan referans numarasının rakamlarından oluşmalıdır. Başka herhangi bir harf ya da noktalama işareti konulmamalıdır.)

1 Adet Tez Veri Giriş Formu (İmzalı olmalıdır.)

1 Adet Mezuniyet İşlemleri Formu (Yüksek Lisans için FRYL 011, Doktora için FRDR 017 nolu form. Bu form doldurulup ilgili kişilere imzalatılmalıdır.)

1 Adet Jüri Üyelerine Tez Teslim Formu (Yüksek Lisans için FRYL 012, Doktora için FRDR 018 nolu form. Bu form doldurulup ilgili kişilere imzalatılmalıdır.)

1 Adet Mezuniyet Bilgi Formu (Bu form sadece yabancı uyruklu öğrenciler tarafından getirilecektir. Türkiye Mezunları sayfasından doldurulup imzalanmalıdır.)

NOT: Tez Yazım Klavuzu, CD Kapağı, Tez Veri Giriş Formu ve Türkiye Mezunları Formu için link https://sosbilen.ege.edu.tr internet sayfamızda Lisansüstü Eğitim Süreçleri ve Formları linkindedir.